Der findes mange former for sorg, og der er uden tvivl nogen, der er mere “accepteret” end andre. Inden for den senere tid, er der blusset en større debat op omkring kærestesorger. Der er mange der forbinder kærestesorger med noget der hører til blandt gymnasieelever. Der er derfor også mange, der ikke tager denne form for sorg seriøst. En undersøgelse om Epinion har lavet viser dog, at hver fjerde dansker faktisk mener, at kærestesorg er en helt legal grund til at melde sig syg.
Her er Dansk Arbejdsgiverforening dog ikke helt enig. De har nemlig udtalt, at sygemeldninger udelukkende er tiltænkt decideret sygdom, og selvom kærestesorger ikke er sjove, så går det altså ikke ind under kategorien sygdom.
Psykolog Nord, der er en psykolog i Aalborg beskriver sorg på følgende måde:
“Sorg er den naturlige reaktion ved tabet af noget, som er betydningsfuldt for os…. Der findes ingen rigtig eller forkert måde at sørge på, men nogle sorgreaktioner kan føles endeløse og så nedslidende for den enkelte, at der er behov for hjælp.”
Ser man det på den måde, er det svært ikke at være enig i, at det kan være i orden med en sygemelding, hvis man er ramt af kærestesorger. Der er dog også dem der mener, kærestesorger kan opleves voldsomme og ulykkelige, alligevel er det ikke noget, man bør sidestille med en psykiatrisk lidelse. En af disse er Marianne Schøler fra organisationen Ungliv.dk
Her er holdningen, at man som samfund bør rumme, at kærestesorger opleves forskelligt, at og at et dages sygemelding kan være på sin plads. At gå ind og kalde det for en psykiatrisk lidelse er dog ikke nødvendigvis det rigtige at gøre.